luni, 10 august 2015

Citeşte o grămadă | prima zi

 
A început maratonul de lectură! De fapt, tocmai s-a sfărţit prima zi din cele şapte dedicate cititului. Cum m-am trezit foarte târziu astăzi, timpul de citit a fost mai scurt decât mă aşteptasem. Oricum, nu am citit nici pe departe cât mi-aş fi dorit.

Înainte de începerea maratonului, am început seria Îngerul nopții de Becca Fitzpatrick şi nu am reuşit să termin a treia carte ieri, aşa că am citit ultimele 110 pagini astăzi. Nu era între planurile mele, dar asta e. După ce am terminat cu lectura neaşteptată, m-am apucat de Experiment de Veronica Roth. Nu am apucat să citesc decât vreo cinci capitole, adică în jur de cincizeci de pagini, dar eu nu mă culc până pe la ora 2, aşadar mai am ceva timp de citit.

Din ce am citit până acum, a treia carte din seria Divergent nu mă prea încântă. Ştiu că cincizeci de pagini din cinci sute nu înseamnă mai nimic, dar îmi dau deja seama că nu îmi place naraţiunea din perspectivă duală pe care a ales autoarea să o folosească. Mi se pare că vocea lui Tris se amestecă puţin (poate mai mult) cu cea a lui Four. Nu am mai citit altă serie scrisă de Veronica Roth, dar îmi pot da seama că e printre primele dăți când folosește o asemenea tehnică de narare. Tris şi Four au o exprimare şi nişte gânduri asemănătoare. Mă bucur totuşi că am ocazia să văd lumea poveştii şi situaţia şi din perspectiva frumuşelului cu cifră pe post de nume, adorat de cititoarele de peste tot.

Sper ca impresia mea să se schimbe, mai ales că Divergent este una dintre poveştile mele preferate, eu fiind o fană declarată a genului distopiilor. Voi reveni cu detalii despre carte într-o recenzie (cel mai probabil la finalul read-a-thon-ului).

Între timp, voi ce mai citiţi cu ocazia maratonului? Şi că tot veni vorba de distopii, îmi recomandă cineva una? Nu de alta, dar nu am mai citit în ultima vreme ceva din genul acesta care să îmi rămână în minte şi să mă facă să îmi doresc mai mult.

Succes în continuare cu maratonul şi nu uitați de #citesteogramada pentru reţelele de socializare. Spor la citit!

2 comentarii:

  1. Ah, a mers chiar bine această primă zi și pentru tine, felicitări! Și îmi place mult prima poză pe care ai ales-o, haha!

    Nu știu ce să zic de Divergent, nu am fost niciodată interesată să citesc seria, știu spoilere însă, daaar deși nu prea sunt, din nou, cunoscătoare a genului, îți pot recomanda o utopie sf: Gazda de Stephenie Meyer care mie mi-a plăcut extrem de mult!! Dacă ai văzut filmul Pacific Rim și ți-a plăcut, îți recomand și cartea, iar dacă nu, atunci îți recomand filmul întâi (cartea a venit oricum după film și este mult mai greu de înțeles fără suport vizual) și Fahrenheit 451 de Ray Bradbury (care nu e distopie în sensul acum cunoscut al cuvântului, dar e o carte foarte faină). Uhm, cam ăstea sunt recomandările mele, mă bucur că vei face postări dese, abia aștept să văd cum o să fie mâine!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit Fahrenheit 451 chiar de curând şi mi-a plăcut tare mult. Despre Gazda de Stephenie Meyer am auzit păreri împărţite şi nu prea am avut curaj să mă apuc de ea pentru că numărul de pagini mă cam sperie. Cât despre Pacific Rim, chiar am de gând să îl văd la finalul read-a-thon-ului. Nu ştiam că există şi o carte, dar acum că am aflat sunt chiar curioasă.
      Succes în continuare cu maratonul! Din câte am văzut, şi ţie îţi merge tare bine! ^^

      Ștergere