vineri, 14 august 2015

Citeşte o grămadă | a cincea zi

*am senzaţia că mă scuz mereu, dar mă simt vinovată dacă nu o fac: e foarte târziu şi îmi pare rău dacă sunt incoerentă pe alocuri sau am greşeli gramaticale sau orice altceva. simt cum îmi cad pleoapele*


Doamne, s-a terminat a cincea zi şi eu încă mai am de citit trei cărţi şi jumătate. În două zile. Păi, măcar acum ştiu că am o adevărată provocare înaintea mea.

Astăzi am terminat Un băiat pe lista lui Schindler de Leon Leyson -Leib Lejson pe numele său adevărat- şi pot să spun că mi-a plăcut foarte mult şi nu cred că este singura dată când o voi citi. Nici măcar nu se poate comenta o astfel de carte, autorul a spus deja totul atunci când a scris-o. Este o autobiografie a unui supravieţuitor al Holocaustului ce a avut norocul să apară pe lista de muncitori ai lui Oskar Schindler, chiar dacă era doar un băieţel. Asta este tot ce trebuie să ştii înainte să începi cartea.


A doua carte din care am citit astăzi este Îngeri în părul meu de Lorna Byrne, autobiografia unei mistice irlandeze care poate vedea îngerii şi spiritele. Am mai spus că deşi nu este genul de subiect pe care să îl caut eu într-o carte, mă bucur că m-am apucat să o citesc pe aceasta. Sentimentele pe care le provoacă această lectură sunt de pace, de linişte şi sunt mereu bine venite. E o carte deosebită, diferită.

Asta a fost ziua mea. Nu am citit chiar la fel de mult ca ieri, dar stau destul de bine. Chiar dacă mai am o groază de recuperat. Nu am să las acest read-a-thon să mă învingă!

Sper că şi voi vă distraşi în cadrul maratonului măcar atât cum o fac eu. Devine obositor să citesc atât de mult în fiecare zi, mai ales după ce m-am dezobişnuit anul acesta să citesc aşa de mult, având în vedere că am avut examene și prea puţin timp liber. Bine că a venit vara şi trece deja!

Important vara: citiţi, citiţi şi nu uitaţi să citiţi. (Ah da, şi cunoaşteţi persoane noi şi alte chestii pe care oamenii fără anxietate socială le fac).

2 comentarii:

  1. "Păi, măcar acum știu că am o adevărată provocare înaintea mea." - îmi place că îți păstrezi optimismul!

    Sfârșitul acestei postări este A+, eu încerc să fiu mai curajoasă și să nu-mi pese de altceva în afară de ce vreau și de ce-mi trebuie la un moment dat, daaar oricum mă bucur că te distrezi participând la acest read-a-thon și spor pentru zilele rămase!

    Apropo, la ce profil ai intrat, dacă nu te deranjează să răspunzi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt optimistă acum, dar parcă văd că mâine o să citesc cu disperare încercând să termin cărțile, la fel cum fac și în ultimele zile ale anului ca să completez provocarea de pe goodreads. Iar sfârșitul acestei postări îmi rezumă viața în câteva cuvinte. Cât despre profil, am intrat la științele naturii. Chiar sunt curioasă să văd dacă o să rezist sau nu la trei ore de fizică pe săptămână în următorii patru ani.

      Ștergere