sâmbătă, 1 august 2015

Citeşte o grămadă | Read-A-Thon

Salut! Sara a venit cu o idee foarte drăguţă şi anume un read-a-thon românesc, adică un citeşte-o-grămadă, cum ar veni. Pentru cei care nu ştiu, un read-a-thon înseamnă o perioadă de timp (în general, o săptămână, 24 de ore sau 5 zile) în care cărţile devin o prioritate, iar fiecare citeşte cât de mult poate. Sara organizează şi un giveaway pe blog-ul ei, iar premiul este volumul al doilea din Un cântec de gheaţă şi foc. Cine vrea să se înscrie trebuie să posteze un comentariu aici.

Cum am văzut postarea, am ştiut că trebuie să particip. Mi-am propus să citesc 75 de cărţi în 2015, dar cum tocmai am terminat clasa a opta şi am avut admiterea şi alte tâmpenii, am apucat să citesc doar 16 până acum -majoritatea în iulie-. Aşadar, trebuie să mă pun pe citit, pentru că sunt cu 26 de cărţi "behind the schedule". Şi ce alt mod mai bun de a recupera decât o săptămână dedicată lecturii?

Maratonul -căci asta este, de fapt- se va desfăşura între 10 şi 16 august. Asta înseamnă că avem o săptămână să citim cât putem de mult. Scopul este să ne motivăm unii pe alţii să terminăm cât mai multe cărţi. De aceea există #citesteogramada pentru orice postare de pe twitter, instagram (eu aici voi posta) sau alte reţele de socializare.

Şi cum este vorba despre un read-a-thon, trebuie să vă spun ce cărţi am de gând să citesc de-a lungul acestei săptămâni pe care o aştept cu nerăbdare.
Vreau să citesc cel puţin şase cărţi. Totuşi, viitorul este imprevizibil, aşadar am o carte în plus pe care o voi citi dacă termin restul şi mai am încă timp. Cărţile pe care vreau să le citesc (în ordinea în care vreau să le abordez) sunt:

1. Experiment de Veronica Roth, al treilea volum din trilogia Divergent. Am mai citit cartea asta o dată, doar că mai pe sărite (adică doar dialogul şi părţile care narau acţiunea esenţială din poveste). Totuşi, vreau acum să citesc cu adevărat cartea pentru că nu am idee dacă mi-a plăcut sau nu.

2. Îngeri în părul meu de Lorna Byrne, o carte despre care nu am auzit prea multe. Am înţeles că este o lectură destul de uşoară, deci ar fi potrivită pentru read-a-thon.

3. Un băiat pe lista lui Schindler de Leon Leyson, pentru că sunt o fanatică a cărţilor ce abordează Al Doilea Război Mondial. Am auzit numai lucruri bune despre cartea aceasta şi sunt cumva sigură că nu o să mă dezamăgească. Rămâne de văzut.

4. Jurnalul Annei Frank de Anne Frank, evident. Am de gând să rămân în lumea nazistă (doar în cărţi, bineînţeles) pentru încă puţin timp, aşadar voi citi această carte pe care vreau să o iau de secole. Mi-am cumpărat-o de curând şi sunt foarte entuziasmată că voi reuşi într-un final să o citesc.

5. Spulberă-mă de Tahereh Mafi, o carte pe care mi-am cumpărat-o mai demult şi depre care ştiu doar că face parte dintr-o trilogie. Cred. Nu mai ţin minte. Habar n-am despre ce e, dar sper să fie interesantă.

6. Frenezia de Francesca Lia Block. Nu ştiu absolut nimic despre cartea asta, doar că stă în dulapul meu de mai bine de doi ani şi pare o lectură uşoară.

Acum, cartea de rezervă este primul volum dintr-o serie. Dacă îmi rămâne mai mult de o zi, poate voi continua chiar cu următoarele volume din serie. Asta doar dacă nu încep accidental un nou serial şi nu mă mai pot opri. Ştiu că am o problemă, nu trebuie să îmi spuneţi.

7. Oraşul Oaselor de Cassandra Clare, primul volum din Instrumente Mortale. Am auzit atâtea despre seria asta şi ştiu că foarte multă lume o iubeşte, dar eu nu am apucat încă să ajung la ea. Ştiu, îmi e ruşine. Totuşi, sunt hotărâtă să o ctesc vara aceasta, chiar dacă nu în cadrul maratonului acesta. Chiar mă gândeam să fac un maraton special doar pentru seria asta. Dacă e cineva interesat să mi se alăture, vă aştept în secţiunea de comentarii.

poză foarte artistică, ce pot spune, sunt foarte talentată


Este şi Sfidarea -a doua carte din Jocurile foamei- în poză, pentru că mă gândeam să recitesc seria (terminând primul volum înainte de read-a-thon), dar m-am răzgăndit, pentru că am văzut filmele şi nu sunt pregătită emoţional să mai trec încă o dată prin moartea lui Rue şi suferinţa lui Peeta.

Acestea sunt cărţile mele pentru read-a-thon şi vreau să ştiu şi care sunt ale voastre. Aşadar, cine vrea să mai participe poate lăsa un comentariu şi am putea să fim reading buddies (amici de citit sună ca ceva din clasa a doua, nu ştiu de ce). Până la urmă, ce mod mai bun de a te motiva decât să vorbeşti cu alte persoane care citesc alături de tine?

3 comentarii:

  1. Mulțumesc pentru postarea informativă!! Și ai un scris foarte drăguț!
    Mă bucur să văd că ai atât de multe cărți pe care plănuiești să le citești și îți urez succes la a citi cât mai multe dintre ele.
    Șiii, ce seriale urmărești?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi! Succes şi ţie cu cititul! Cât despre serialele pe care le urmăresc, le-am pierdut şirul, dar nu cred că sunt singura cu problema asta. Câteva sunt Once Upon A Time, Game of Thrones, American Horror Story, Sherlock, Supernatural şi House of Cards. Şi, ca şi cum nu am deja un watchlist kilometric, tu ce seriale urmăreşti?

      Ștergere
    2. Mulțumesc ^^ Eu una urmăresc Elementary, Da Vinci's Demons și Sense8. Nu sunt foarte mare cunoscătoare în așa ceva, dar am descoperit că pe mine Game of Thrones nu mă prinde, din păcate ;;

      Ștergere